Kijkcijfers: SAIL Vandaag geen hit

22 Augustus 2015 08:59 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO1/SAIL Vandaag

Art Rooijakkers bleek op primetime met SAIL Vandaag net iets minder populair dan Chantal Janzen en Het Beste van Got Talent Worldwide op RTL 4.

Toegegeven, het scheelt niet veel: SAIL Vandaag scoorde 688.000 kijkers, maar RTL 4 had met 694.000 kijkers de beste papieren in huis. Overigens vielen beide programma's in het niet bij De Slimste Mens, dat wederom het best bekeken amusementsprogramma was met 1.04 miljoen kijkers.

SAil Vandaag

Toch is het opmerkelijk dat een nieuw, liveprogramma over een uniek evenement minder goed scoort dan de herhaling van een compilatieshow. Aan Art kan het niet liggen, ook in de voorlaatste aflevering was hij behoorlijk druk. Zo besprak hij onder meer het belang van de zeevaart met cultuurhistoricus Herman Pleij, werd hij wat claustrofobisch in een onderzeeër en promootte hij indirect minutenlang de Volvo Ocean Race. Misschien komt het omdat kijkers maar niet wennen dat hij iets anders presenteert dan die ene spelshow.

Muziekfeest met Frans Duijts

Het Muziekfeest op het Plein was goed voor 870.000 kijkers en werd dit keer niet door Jan Smit maar Frans Duijts gepresenteerd. Toen deze aflevering werd opgenomen op dinsdag 30 juni, was Jaap Buijs een dag eerder overleden waardoor Jan verstek liet gaan. Frans Duijts nam daarom in Heerenveen de honneurs waar, maar ondanks die kleine wijziging was het ouderwets gezellig en voorspelbaar.

Alle ironie ten spijt, toen Willeke Alberti het podium betrad om haar evergreen Samen Zijn te zingen, was er niemand meer die ook maar een kwaad woord te melden had. En zo hoort het ook.

Meer over