Kijkcijfers vrijdag 28 augustus 2020

De TV van gisteren: Start Voice Senior onderuit tegen finale Slimste Mens

De slimste mens sluit het zomerseizoen van 2020 af met een nieuw record: ruim twee miljoen kijkers stemden af op de grande finale van het kennisspel.

Het oude record was pas een dag eerder gesteld toen 1,98 miljoen mensen naar de halve finale keken. Ditmaal zaten 2,06 miljoen mensen voor de buis om te zien hoe Astrid Kersseboom als winnaar uit de bus kwam. Het was een spannende finale die heel wat kijkers weghield bij NPO 1 waar Bed & Breakfast het moest doen met 876.000 kijkers en ook De rijdende rechter heeft met een score van 745.000 weleens meer kijkers getrokken. Op1 kwam zelfs uit op een pijnlijke 601.000 kijkers, maar dat had andere redenen.

RTL doet weer mee

Na een zomer vol herhalingen was het weer vrijdagavond Voice avond bij RTL 4. De eerste blind auditions van The voice senior gingen van start en daar hadden 1,36 miljoen mensen wel oren naar. Een uitstekende score voor RTL en ook Jinek profiteerde van het grote aantal kijkers: Eva verpletterde haar NPO1-concurrent door maar liefst 1,1 miljoen kijkers te noteren. Een ongetwijfeld welkome opsteker na een week van middelmatige scores.

SBS in de put

Jinek verwelkomde Martien Meiland en zijn familie, maar SBS had hun realitysterren zelf hard nodig. De vrijdagavondprogrammering mag na twee weken een reusachtige flop genoemd worden. Het hek van de dam begon vorige week al meer dan bescheiden met een kleine 249.000 kijkers, maar de kudde kijkers van het schaapherdersprogramma is nog meer uitgedund. Slechts 169.000 kijkers zagen hoe Ruud de Wild en Olcay Gulsen in de weer waren met de dieren. Familie Gillis: Massa is kassa wist wonderwel de slordige 400.000 kijkers van vorige week vast te houden. 

Meer over: