Kijkcijfers dinsdag 21 december 2021

De TV van gisteren: Joris’ Kerstboom profiteert van De Slimste Mens

22 december 2021 08:30 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Stijn Ghijsen/ KRO-NCRV

Nu het winterseizoen van De Slimste Mens in volle gang is, is het dagelijks niet de vraag wie er bovenaan de lijst van Stichting KijkOnderzoek staat, maar met welk aantal. De kennisquiz ging dinsdag door de grens van twee miljoen kijkers.

Dinsdag maakte JA-21-voorman Joost Eerdmans zijn opwachting in De Slimste Mens. De politicus moest het in de dagfinale opnemen tegen actrice Randy Fokke. De ster uit de reclame van een supermarktketen wist Eerdmans vakkundig naar huis te spelen. Jacob Derwig kroonde zich overigens voor de zesde keer in zeven afleveringen tot slimste van de dag en lijkt nu al dé grote kanshebber op de eindoverwinning. 2.008.000 liefhebbers stemden af op Maarten van Rossem en presentator Philip Freriks.

Joris' Kerstboom

Direct na De Slimste Mens was Joris Linssen te zien met Joris’ Kerstboom en het KRO-NCRV-programma profiteerde goed van zijn voorloper. 914.000 kijkers bleven hangen en dat bracht Joris’ Kerstboom op de negende stek in de top 25 van de dinsdag.

The Roast 

De allerlaatste Opgelicht!? moest het met 920.000 kijkers doen. SBS6 kende een kleurloze dinsdag, terwijl concurrent RTL De Reis Van Je Genen wekelijks wat ziet dalen. Op Comedy Central was The Roast Of Hans Klok te zien, maar daar keek amper iemand naar. 236.000 mensen keken naar het affikken van de illusionist. De aflevering rondom Hans Klok is de minst bekeken Roast ooit op Comedy Central.

Meer over