Kijkcijfers zaterdag 27 februari 2021

De TV van gisteren: 3,1 miljoen kijkers voor vrouwenfinale WIDM

28 februari 2021 09:00 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© AVROTROS

De ontknoping van Wie is de Mol? 2021 is nabij. Maar liefst 3.168.000 kijkers zagen zaterdagavond wie de verliezende finalist van dit seizoen is.

Het waren de laatste loodjes voor Charlotte, Renée en Rocky in Tsjechië. Een woman-only finale, wat slechts één keer eerder in de WIDM-geschiedenis is voorgekomen (in 2012). Eén van hen kreeg na de allerlaatste, allesbeslissende test een rood scherm te zien van Rik van de Westelaken. De verliezende finalist, dus. En dat betekent dat de overgebleven twee de winnende finalist en, jawel, de Mol zijn. Wie de Mol is, zien we in de ontknoping van volgende week.  

Weet ik veel

Wie niet naar Wie is de Mol? keek, keek om dezelfde tijd wellicht wel naar Weet ik veel op RTL 4 (1.475.000 kijkers), met Anna Nooshin, Ferri Somogyi en Robert Kranenborg als kandidaten. Maar BankGiro Miljonairs, dat ná Weet ik veel wordt uitgezonden, trok met 1.509.000 kijkers op de late avond meer animo.

Matthijs gaat door

Matthijs gaat door sloot de top vijf van zaterdagavond af met 1.422.000 kijkers op NPO 1, na Wie is de Mol?. Dit nieuwe programma van Matthijs van Nieuwkerk blijft lovende kritieken krijgen. "Troost op de zaterdagavond", klinkt het onder meer op Twitter. Kijkers waren deze aflevering vooral ook onder de indruk van Peter Faber. 

Meer over