Kijkcijfers: Zomergasten krabbelt met Simone van Saarloos op naar 330.000 kijkers

10 augustus 2015 07:49 | kijkcijfers | Door Televizier

© Maaike Engels - Urbi et Orbi - VPRO

De derde Zomergast van dit jaar, nrc.next-columniste en filosofe Simone van Saarloos, wist met haar ideale tv-avond 330.000 kijkers te boeien.

Nadat de kijkcijfers van Zomergasten vorige week volledig instortten (van 789.000 naar 274.000 kijkers), wist de derde aflevering van het avondvullende VPRO-programma weer wat terrein te winnen. Simone van Saarloos liet aan presentator Wilfried de Jong haar favoriete tv-fragmenten zien en trok daarmee 330.000 kijkers. De nrc.next-columniste was de jongste Zomergast ooit; haar leeftijd hield de gemoederen flink bezig.


Het fragment dat 
Simone had uitgekozen om haar Zomergasten mee te beginnen, was meteen een stevige binnenkomer.


Al met al werd de uitzending op zeer uiteenlopende manieren samengevat:

 

Eén Tegen 100

Tegenover Zomergasten op NPO 2 wisten vier zenders zondag betere kijkcijfers te scoren: NPO 1, NPO 3, RTL 4 en SBS 6. Vooral NPO 1 scoorde goed met 1,3 miljoen kijkers voor een herhaling van Tussen Kunst En Kitsch en zelfs 1,7 miljoen kijkers voor een nieuwe Eén Tegen 100. Sommigen daarvan baalden wel dat de quiz van Caroline Tensen recht tegenover Zomergasten geprogrammeerd staat:


En dan is het logisch om het NPO 1- en het NPO 2-programma te vergelijken:


Ook deze week ging kon
Caroline niemand met een prijs naar huis laten gaan.

 

Studio Sport Eredivisie

Ook in de vooravond deed NPO 1 goede zaken. Met de start van de voetbalcompetitie is ook Studio Sport Eredivisie weer terug op de zondagavond en dat betekent: gegarandeerd mooie kijkcijfers om 19.00 uur. Deze week keken er 1,7 miljoen mensen naar de samenvattingen. Minder dan in het hoogseizoen - als de NOS vaak tegen de 3 miljoen aanschurkt - maar een prima score. Net als voor Ajax.


Later op de avond werd in
Studio Voetbal nagepraat over de start van de Eredivisie. De talkshow, die nog even wordt gepresenteerd door Jack van Gelder tot hij vertrekt naar Sport1, trok 827.000 kijkers. Sommigen daarvan dachten dat Jack al weg was bij de NOS:

Meer over