Nederland smult massaal van finale Heel Holland Bakt

Het succesprogramma van omroep MAX kwam gisteren dan toch echt tot een einde. Het programma verbrak niet het kijkcijferrecord, maar bracht wel de Twitter-meter op hol.

Heel Holland Bakt hield gisteravond 1.247.000 Nederlanders watertandend aan de buis gekluisterd. Dat is geen recordaantal voor het programma, maar nog steeds goed voor een tweede plek in de kijkcijfertop 25. Naar verwachting valt heel bakkend Nederland volgende week in een zwart gat. Wat moeten al deze kijkers nu zonder de scherpe observeringen van Martine Bijl en de robuuste decoraties van Evert?

De Slimste Mens

Opvallend zijn de kijkcijfers van De Slimste Mens. Maandag begon het programma nog met een aardige 737.000 kijkers. Helaas zakken deze cijfers steeds verder naar beneden. Gisteravond keken er nog maar 600.000 slimmerds, een groot verschil met de miljoenen van vorig jaar.

Praatcijfers

Rutger (foto), dé amateurbakker van Nederland, liet gisteren de Twitter-meter compleet op hol slaan. Op Twitter stroomden de felicitaties voor de eerste Heel Holland Bakt winnaar binnen. Ook was er nogal wat verbazing over de prijs die hij mee naar huis mocht nemen: "Krijgt Rutger nou serieus alleen maar een beslagkom?!"

Gelukkig is de meesterbakker zelf wel blij met zijn prijs. Op Twitter laat hij weten een leuke avond te hebben gehad met zijn familie en vrienden, voor wie hij nogmaals zijn spectaculaire bruidstaart had gemaakt.

Reageren