Kijkcijfers donderdag 18 april

De TV van gisteren: Oos Kesbeke en Frans Bauer strijden om de gunst van de kijker

19 april 2024 09:20 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet / Videoland
Sinds gisteravond is Frans Bauer niet meer de enige realityster die op donderdag strijdt om de gunst van de kijkers. Ook Oos Kesbeke is weer wekelijks te zien met De Augurkenkoning.

En dat hebben de kijkers geweten: 507.000 mensen zaten klaar voor de eerste aflevering op RTL5.

De Augurkenkoning

Als er afgelopen jaar één serie een hit was, was het wel De Augurkenkoning. Kijkers genoten namelijk niet alleen van 'die lieve' Oos Kesbeke zelf, maar sloten ook zijn zoons Camiel en Silvian in hun hart. Heel gek is het dan ook niet dat RTL eerder besloot de reeks te trakteren op een nieuw seizoen. Toch is zo'n seizoensstart wel altijd spannend, want: komen de kijkers inderdaad terug?

De familie Kesbeke hoeft zich daar de komende tijd geen zorgen te maken. De kijkers smulden er donderdag weer massaal van, zo blijkt wel uit de reacties op X.

De Bauers - 20 Jaar Later

Wat de start van De Augurkenkoning voor RTL mogelijk nog spannender maakte, was de concurrentie. Al weken scoren Frans en Mariska Bauer al de pannen van het dak met hun realityreeks De Bauers - 20 Jaar Later bij AVROTROS. En zie daar als het 'kleinere' RTL5 maar eens tegenop te boksen. Dat is gewoonweg niet te doen, zo is wel duidelijk. Donderdag zaten er bijna 1,4 miljoen kijkers klaar om te ontdekken wat Frans na zijn vijftigste nog allemaal wil bereiken en doen.

Liverpool - Atalanta

We horen je denken: was er echt alleen maar reality? Geen zorgen, dat was absoluut niet het geval. Ook keken er nog eens 718.000 mensen naar Secret Duets, waar onder meer Quinty Trustfull en Sita de blits stalen, genoten 512.000 mensen van het Roer Om en zaten er ook nog eens 333.000 kijkers aan de buis gekluisterd om te kijken naar het Liverpool van Virgil van Dijk dat de Europa League-wedstrijd speelde tegen Atalanta. Helaas slaagde de Engelse club er alleen niet in om de halve finale te bereiken. 

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagram-pagina @tinanijkamp

Meer over