Kijkcijfers maandag 19 juni

De TV van gisteren: Sybrand Niessen is wederom de 'kijkcijferkoning' van de maandagavond

20 juni 2023 09:00 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Omroep MAX hoeft deze zomer absoluut niet op de blaren te zitten. Hun vaste presentator Sybrand Niessen wist voor de tweede week op rij flink te scoren met MAX Vakantieman.

Met 1,2 miljoen kijkers versloeg Sybrand zelfs tv-koningen Martijn Krabbé, Ruben Nicolai en Martien Meiland.

MAX Vakantieman

Saai was de tweede aflevering van MAX Vakantieman dan ook zeker niet. Sybrand Niessen en zijn vaste sidekick Jeanine Janssen brachten onder meer de torenhoge medische kosten in het buitenland ter sprake, caravans die onveilig de weg op gaan en het lange wachten op compensatie bij een bepaalde vliegtuigmaatschappij. Verder bezocht de mystery guest deze week een hotel in Ierland. En zijn conclusie? Een dikke onvoldoende!

Gelukkig voor Sybrand en zijn team gaven de kijkers dat niet aan deze aflevering. 

Kopen Zonder Kijken

Ondanks het succes van MAX Vakantieman op NPO1 heeft RTL4 ook niets te klagen. Ruben Nicolai trapte alweer de derde week van zijn kennisquiz Ik Weet Er Alles Van af met 699.000 kijkers. Dit is iets minder dan Martijn Krabbé. Naar de veelbesproken slotaflevering van Kopen Zonder Kijken keken 1 miljoen mensen. Jinek sloot de tv-avond van de zender af met 640.000 kijkers.

Chateau Meiland

SBS6 teert al behoorlijk lang op het (steeds minder wordende) succes van Chateau Meiland. Het is al twee keer voorgekomen dat het programma inclusief uitgesteld kijken niet meer boven de 1 miljoen kijkers komt en daarvan zou deze week ook niemand opkijken. Lineair keken er namelijk nog slechts 645.000 mensen naar de familie, die in deze aflevering zochten naar een Nadège 2.0 oftewel een opvolger van hun huishoudster in Frankrijk. 

Bed & Breakfast

Verder waren er eigenlijk weinig echte verrassingen. Het slot van Bed & Breakfast was net als voorganger MAX Vakantieman een hit met bijna 1,1 miljoen kijkers. De nieuwe BBC First-reeks Granite Harbour kon rekenen op 76.000 mensen, Marcel & Gijs waren goed voor 396.000 kijkers en Op1 hield 555.000 mensen aan de buis gekluisterd. 

Meer over