Zomergast Hans Teeuwen scoort

29 Juli 2013 09:21 | kijkcijfers | Door Televizier

Gisteravond ging Zomergasten weer van start. Kersverse presentator Wilfried de Jong en cabaretier Hans Teeuwen weten de tongen flink los te maken.

Teeuwen staat bekend om zijn controversiële humor en choquerende gedrag. Dat was gisteravond niet veel anders. Zo bekende Hans goed te zijn in vingeren en verklaarde hij het gezicht van seriemoordenaar Charles Manson te zien wanneer hij aan God denkt. 

 Theo van Gogh

Verder ging het gesprek uiteraard over de vermoorde Theo van Gogh, een goede vriend van Teeuwen. Hiermee liet Teeuwen zijn gevoelige kant zien en bekende hij ook wel eens bang te zijn voor een aanslag op hemzelf. Hans en Wilfried trokken samen 812.000 kijkers, dat is een betere start dan vorig jaar.

Tussen Kunst & Kitsch

Opvallend is Tussen Kunst & Kitsch, dat om dezelfde tijd als Zomergasten werd uitgezonden. Nelleke van der Krogt en haar team wisten meer kijkers voor zich te winnen dan Teeuwen en De Jong: 889.000.

Praatcijfers

Het mag geen verrassing zijn dat Zomergasten de tongen weer flink los maakte. Zoals ieder jaar zijn de meningen weer flink verdeeld over de presentator van het programma. Er werden tijdens de uitzending ruim 6700 berichten over het programma de wereld in gestuurd.

Tijl Beckand liet weten: “Ik vond Zomergasten vanavond erg leuk. In tegenstelling tot de presentator…” Hier dacht politicus Boris van der Ham duidelijk anders over: "Mooie eerste aflevering #zg13 met Hans Teeuwen! En eindelijk weer eens een steengoede presentator.”

 

Meer over