'Zo zijn homo's toch niet?'

26 oktober 2009 09:13 | kijktips | Door Televizier

Het COC kan tevreden zijn. In 2007 klaagde de belangenvereniging voor homoseksuelen dat GTST te weinig aandacht schenkt aan de heren- en damesliefde, maar nu Lucas Sanders zijn intrede heeft gedaan in Meerdijk, blijft er niet veel meer te wensen over.

De zoon van Janine maakt geen geheim van zijn geaardheid. Hij versiert de ene na de andere jongen in Meerdijk, waar het plotseling wemelt van de gewillige knapen, en zoent tot moeders schrik pontificaal met zijn veroveringen aan de ontbijttafel.

Meningen
Onder de kijkers zijn de meningen over de rol verdeeld. De reacties op de officiƫle GTSTsite variƫren van 'leuk dat er eindelijk een homo in de serie zit' tot 'jammer dat hij zo veel wisselende contacten heeft'. Het laatste zou een vertekend beeld geven, want 'zo zijn homo's toch niet?'

Spanningen
Volgens de persdienst van producent Endemol is de klacht van het COC niet van invloed geweest op de komst van Lucas: "Dat staat er los van; de schrijvers wilden gewoon iemand opvoeren die voor spanningen zorgt in de familie Sanders."

Seksuele voorkeur
De 19-jarige acteur achter de jongeheer Sanders, Ferry Doedens (foto), heeft intussen aan alle onzekerheid over zijn eigen seksuele voorkeur een eind gemaakt: hij valt zowel op jongens als op meisjes.

Meer over