100 dingen

Xander de Buisonjé en Danny de Munk ruimen op in tv-programma

NPO 1 - zondag 15 augustus om 21:30

© KRO-NCRV
De gezinnen van Xander de Buisonjé en Danny de Munk leven in 100 dingen een maand lang met slechts honderd spullen. De Buisonjés gaan als eerste ontspullen en moeten keiharde keuzes maken. Hoe gelukkig zijn ze met deze grote verandering?

Spullen maken niet gelukkig, wordt wel eens gezegd. Of dit klopt, ondervinden de gezinnen van Xander de Buisonjé en Danny de Munk in 100 dingen. Onder streng toezicht van Anita Witzier leven de families een maand lang met slechts honderd bezittingen. De Buisonjés gaan als eerste ontspullen en dat betekent keuzes maken: hoeveel kleding hebben ze echt nodig?

Sophie de Buisonjé

Kunnen de elf- en vierjarige zoon en dochter makkelijk afscheid nemen van hun speelgoed? Wat voor de familie een tijdelijke verandering is, is voor veel Nederlanders helaas normaal. Xander en zijn vrouw Sophie bezoeken zo'n minderbedeeld gezin in Rotterdam. Door hoge medische kosten voor de twee levertransplantaties van hun zoon raakten zij in grote geldnood. Welke invloed heeft dit op hun gezinsgeluk?

Meer over