100 jaar jong

Reportage: Gordon op bezoek bij 100-jarigen

SBS 6 - maandag 9 augustus om 21:25

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Honderdplussers met een jonge geest vertellen over hun leven en waarom ze denken zo oud te zijn geworden. Vanavond start op SBS 6 de herhaling van seizoen 2: Gordon gaat op bezoek bij Ingrid en 'Luchtbuks Ria'.

Ingrid Sigmund-Offerhaus is al een eeuw oud. Ze woont zelfstandig in haar eigen huis in Bussum en scheurt nog met haar auto door het Gooi. Ingrid is gek op dansen, schilderen en tuinieren en is de hele dag met haar planten in de weer. Ook volgt ze de actualiteit op de voet en houdt ze nauwlettend de beursnotering in de gaten. Want Ingrid belegt in aandelen en kent het belang van een goede spaarpot. Gordon helpt haar een handje in de tuin en Ingrid leert hem de fijne kneepjes van het decoratieve schildersvak.

Luchtbuks Ria

Ze werd in 1920 geboren als Ria van Dijk, maar staat in haar woonplaats Tilburg en omstreken bekend als 'Luchtbuks Ria'. Sinds 1936 komt kermisfanaat Ria ieder jaar een foto schieten bij de iconische schiettent op de Tilburgse kermis. Ze woont in een flatje op de negende verdieping van haar verzorgingstehuis, is gek op Brabantse gezelligheid en op een glaasje wijn. Door de coronacrisis heeft ze de kermis dit jaar moeten overslaan. Gordon heeft een verrassing voor haar.

Meer over