3 op reis

Chris Zegers maakt IJsland onveilig in nieuwe aflevering 3 Op Reis

NPO 3 - zondag 26 februari om 19:48

© BNNVARA
Chris Zegers is in deze aflevering van 3 Op Reis in IJsland waar hij 'rettír' meeviert, een feestelijk evenement nadat de vrij rondlopende schapen uit de bergen en valleien teruggehaald zijn. Jennifer Hoffman is in een Roemeens berggebied waar bizons in het wild leven.

IJsland heeft meer schapen dan mensen. Het land heeft naar schatting een half miljoen schapen rondlopen. Gedurende de zomer laten boeren hun kudde los en kunnen de dieren grazen in de natuur. Een van de oudere tradities in IJsland is 'rettír' dat in september gehouden wordt. Chris Zegers viert dit landelijke evenement waarbij mensen te voet en te paard hun schapen uit de bergen en valleien terughalen en ze naar de boerderij brengen.

3 Op Reis

Jennifer Hoffman is in Roemenië op zoek naar een ander dier. Ze bezoekt in het hooggebergte de Zuidelijke Karpaten waar wilde bizons leven. Recent zijn er dertien vrouwelijke Europese bizons losgelaten in het wild. Doel is om de genetische diversiteit van de kuddes die er al rondlopen te vergroten. Hoffman hoopt de bizons te zien.

Meer over