30 Minutes or Less

Jesse Eisenberg heeft haast

Spike - zaterdag 19 juni om 20:30

© http://photo.orf.at/ (orf1)
Twee criminelen bedenken een slimme manier om een overval te plegen: ze laten een pizzakoerier het vuile werk opknappen.

Dwayne (Danny McBride) kan absoluut niet met zijn vader overweg. Sterker nog: hij heeft plannen om hem om te laten leggen.

Jesse Eisenberg

Samen met zijn vriend Travis (Nick Swardson) gaat hij op zoek naar iemand die die klus uit zou kunnen voeren. Uiteindelijk vinden ze een geschikte huurmoordenaar.

Probleem: het prijskaartje. Voor minder dan 100.000 dollar komt deze snoodaard zijn bed namelijk niet uit.

Travis en Dwayne besluiten in 30 Minutes or Less een bank te overvallen om aan dat geld te komen. Of nou ja, te laten overvallen.

Het vuile werk doen ze namelijk niet zelf. Daar strikken ze pizzakoerier Nick (Jesse Eisenberg) voor.

Dat gaat niet helemaal vrijwillig: ze ontvoeren hem en trekken hem een bomvest aan. Als Nick niet binnen een paar uur terug is met het geld, zal die bom ontploffen.

Lukt het Nick om zich op tijd uit dit lastige parket te wurmen? En wil zijn oude vriend Chet (Aziz Ansari) hem daarbij een handje helpen?

30 Minutes or Less

Hoe bizar dat verhaal ook mag klinken, het is deels waargebeurd. In 2003 dwongen twee criminelen pizzakoerier Brian Douglas Wells op dezelfde manier een overval te plegen.

Wells overleefde het niet. Zijn zus was dan ook niet blij met 30 Minutes or Less: ze vond het stuitend dat de film een grapje maakte van zijn dood.

Meer over