A History of Violence

Is Viggo Mortensen wie hij beweert te zijn?

CANV - zaterdag 5 maart om 22:10

Is Tom wel wie hij zegt te zijn? Kan zijn vrouw hem wel vertrouwen? Die vragen roept regisseur David Cronenberg op in A History of Violence.

Tom Stall (Viggo Mortensen) baat een eettent uit in een rustig stadje ergens in de Verenigde Staten. Hij is gelukkig met zijn leven en zijn gezin.

A History of Violence

Het is gedaan met de rust als zijn zaak wordt overvallen. Tom schiet de overvallers in A History of Violence zonder pardon neer. 

Door die daad groeit hij uit tot een lokale beroemdheid. De media lusten wel pap van Tom en zijn heldendaad.

Dat trekt de aandacht van twee criminelen (Ed Harris en William Hurt). Ze menen in Tom een oud-collega te herkennen, met wie ze nog een rekening te vereffenen hebben.

Viggo Mortensen

Hoe stelliger Tom beweert dat hij niet de man is die ze zoeken, hoe meer het duo ervan overtuigd raakt dat hij het juist wél is.

Dat roept in A History of Violence vragen op bij Toms vrouw en kinderen: is hij wel wie hij zegt dat hij is? En zo niet: wie is hij dan wel?

Hoofdrolspeler Viggo Mortensen vertelde in een interview dat de eerste scène met Ed Harris een crime was om op te nemen. Mortensen schoot steeds in de lach.

Daarom moesten ze de scène zo vaak spelen dat ook Ed Harris er melig van werd.

Meer over