A Walk Among the Tombstones

Liam Neeson ontpopt zich tot actieheld in A Walk Among the Tombstones

RTL 7 - woensdag 10 januari om 20:27

© Universal Pictures
Actieheld Liam Neeson laat zich in A Walk Among the Tombstones van zijn stoerste kant zien wanneer hij achter een stel sadistische moordenaars aan gaat.

Liam Neeson speelt Matt Scudder, oud-rechercheur van de NYPD en voormalig alcoholist. Hij werkt tegenwoordig als een privédetective zonder papieren. Kenny Kristo, een drugsdealer wiens vrouw is ontvoerd en vermoord, roept zijn hulp in.

A Walk Among the Tombstones 

Matt wil de klus aanvankelijk niet, maar raakt toch geïnteresseerd als hij hoort dat de ontvoerders Kristo’s vrouw hebben vermoord toen hij het losgeld al had betaald. Kristo wil dat Matt de daders vindt en bij hem brengt.  

Matt gaat in A Walk Among the Tombstones op onderzoek uit. Hij ontdekt al snel dat de ontvoering van Kristo’s vrouw minutieus is voorbereid. Volgens de oude rot is er maar één conclusie mogelijk: de daders hebben eerder met dit bijltje gehakt. De kans dat ze opnieuw toeslaan is groot.

En inderdaad: er vindt nog een ontvoering plaats. Matt moet alles op alles zetten om de daders te pakken en de vrouw levend terug te krijgen.

Liam Neeson

Het was een slimme zet van regisseur Scott Frank om Liam Neeson voor deze film te vragen. Neeson is populair als actieheld en A Walk Among the Tombstones maakte dankzij hem al winst nog voordat de film goed en wel was uitgekomen.

Naast Liam Neeson zijn onder anderen Dan Stevens (Downton Abbey) en Boyd Holbrook (Narcos) in de film te zien. Neeson en Holbrook zouden een jaar later opnieuw samenwerken in de actiefilm Run All Night.

Meer over