About Time

Tijdreizen met Domhall Gleeson

Eén - zaterdag 12 december om 21:20

© Turner
In de romantische komedie About Time krijgt Tim te horen dat de mannen in zijn familie een speciale gave hebben. Hij gebruikt die gave om zijn grote liefde voor zich te winnen.

Liefde is een hoop gestuntel. Mensen maken nu eenmaal fouten en die fouten kunnen een relatie verpesten. Maar wat als je terug in de tijd zou kunnen gaan om die missers recht te zetten of zelfs helemaal te voorkomen?

About Time

Tim Lake (Domnhall Gleeson) krijgt die kans in About Time. Hij is net 21 geworden als zijn vader James (Bill Nighy) naar hem toe komt voor een goed gesprek.
Het onderwerp is niet wat Tim ervan had verwacht. James vertelt hem dat de mannen in de familie Lake een bijzondere gave hebben: ze kunnen naar elk willekeurig moment in het verleden teruggaan door er alleen maar aan te denken. 

Het vergt wat oefening, maar Tim heeft de techniek vrij snel onder de knie. Hij besluit de gave te gebruiken om Mary (Rachel McAdams) te veroveren.

Dat lukt. Mary en Tim zijn dolgelukkig samen. Tot Tim ontdekt dat tijdreizen ook nadelen heeft.

Wegen die op tegen de voordelen?

Richard Curtis

Richard Curtis tekende voor het scenario en de regie van About Time. Curtis heeft door de jaren heen zijn sporen aardig verdiend in romcomland.

Hij schreef de scripts voor genreklassiekers Four Weddings and a Funeral, Notting Hill en Love Actually. Bij die laatste film zat hij ook op de regisseurssstoel.

Meer over