Road House

Uitsmijter Patrick Swayze in Road House

RTL 7 - vrijdag 5 augustus om 20:29

© http://raspored.hrt.hr/
Dirty Dancing-ster Patrick Swayze houdt als uitsmijter vervelende mensen buiten de deur in Road House. Maar kan hij zijn dorpje ook beschermen tegen een corrupte zakenman?

In een klein dorpje in Missouri staat een net opgeknapte bar. Daar werkt Dalton als uitsmijter.

Road House

In de actiefilm Road House beschermt Dalton (Patrick Swayze, vers uit zijn Dirty Dancing-succes) niet alleen de bezoekers van die ruige bar. Hij zorgt ook dat een corrupte zakenman het dorpje niet in zijn greep kan krijgen.

Naast Patrick Swayze zie je Sam Elliott als vriend en mentor van Dalton, Kelly Lynch als de vrouw op wie Dalton verliefd wordt en Ben Gazzara als slechterik.

Patrick Swayze

Ondanks die grote namen trok Road House bij de bioscooprelease niet bepaald volle zalen. In videotheken deed uitsmijter Patrick Swayze het een stuk beter. 

Road House is in de loop der jaren uitgegroeid tot een regelrechte cultklassieker. In 2006 kreeg de film zelfs een vervolg.

Road House 2: Last Call vertelt het verhaal van Dalton’s inmiddels volwassen zoon, maar daar houdt de connectie met het eerste deel wel zo'n beetje op. Geen van de acteurs uit het origineel keert in het vervolg terug.

Ronda Rousey

In 2015 waren er plannen voor een moderne remake van Road House. MMA-ster Ronda Rousey moest de hoofdrol gaan spelen. Een jaar later ging er alweer een streep door die plannen.

Meer over