After Earth

Vader en zoon terug naar de aarde in After Earth

RTL 7 - dinsdag 18 januari om 20:29

Generaal Cypher Raige keert in After Earth na lange tijd terug naar zijn gezin. Voordat hij met pensioen gaat, neemt hij zijn zoon Kitai mee op zijn laatste reis. Hun ruimteschip komt in een asteroïdenstorm terecht.

Duizenden jaren geleden verwoestte een ramp de aarde. De mensheid moest zich noodgedwongen verplaatsen en bouwde een nieuw thuis op de planeet Nova Prima.

After Earth

Ondertussen wil de legendarische generaal Cypher Raige (Will Smith) zich herenigen met zijn familie. Hij wil een goede vader zijn voor zijn dertienjarige zoon Kitai (Wills zoon Jaden Smith).

Het is daarom tijd voor Cypher om met pensioen te gaan, maar eerst neemt hij Kital mee op zijn laatste reis. Als hun ruimteschip in een asteroïdenstorm terechtkomt, moeten vader en zoon in After Earth een noodlanding maken op de onbekende en gevaarlijke aarde.

Om te overleven op de inmiddels onherbergzame planeet zijn Cypher en Kitai op elkaar aangewezen. Dat is best nog een dingetje: Kitai kent zijn pa eigenlijk nauwelijks en hij vertrouwt hem daarom ook maar half.

Pa Cypher kan op zijn beurt niet anders dan op de overlevingskunsten van zijn puberzoon vertrouwen. Hij zit klem in het schip en kan geen kant op.

Will Smith

After Earth is een echte Smith-productie. De film is gebaseerd op een verhaal dat Will Smith zelf geschreven heeft.

Daarnaast speelt Smith niet alleen de hoofdrol, hij nam ook samen met zijn vrouw Jada Pinkett Smith de productie (en de financiën) voor zijn rekening. Zoon Jaden speelt de andere hoofdrol.

Meer over