All creatures great and small

Grote dilemma's in het nieuwste seizoen van All Creatures Great and Small

BBC First - dinsdag 15 november om 21:00

© BBC First
De lente breekt aan in 1939. De bloemen staan in bloei en de lammetjes dartelen in de wei, maar in de verte dreigt een oorlog uit te breken. Dat is het decor van het derde seizoen All Creatures Great and Small.

De populaire Britse serie is een historisch drama over de jonge dierenarts James Herriot (Nicholas Ralph), die in de jaren dertig vanuit de grote stad naar het platteland verhuist om zijn droom na te jagen.

Hoe het allemaal begon

Na zijn studie diergeneeskunde blijkt dat de banen niet voor het oprapen liggen. Als James de hoop bijna heeft opgegeven krijgt hij de kans om voor dierenarts Siegfried Farnon (Samuel West) in Darrowby te werken. Hij grijpt deze kans met beide handen aan.

Bekijk ook: alles over de hitseries van BBC First

Een overwacht breekpunt

In het derde seizoen zijn we inmiddels al heel wat avonturen verder. En nog steeds vinden er grote veranderingen plaats. James is door Siegfried tot zakenpartner benoemd én hij gaat trouwen met zijn grote liefde Helen (Rachel Shenton). Toch lijken alle gebeurtenissen hem tot een overwacht breekpunt te drijven.

Grote dilemma's

Er dreigt ook nog eens een oorlog uit te breken, wat het allemaal niet makkelijker maakt voor James. Wanneer andere dorpelingen zich aanmelden bij het leger, denkt hij na over waar hij het meeste nodig is: bij de dieren of aan het front? De grote vraag is of hij vertrekt en daarmee alles achter zich laat of dat hij toch besluit om te blijven. Kortom: het zijn roerige tijden in Darrowby.

All Creatures Great and Small is vanaf 15 november elke dinsdag om 21:00 uur te zien bij BBC First

Meer over