Alles is liefde: Liefdesperikelen op sinterklaasavond

18 november 2018 16:46 | kijktips | Door Televizier

© A-film

De Nederlandse versie van Love Actually waarin twaalf personages worstelen met de liefde.

Mozaïekfilm die zich afspeelt rond sinterklaasavond, waarin alle personages op de een of andere manier met de liefde in aanraking komen. 

Alles is liefde

Kiki (Carice van Houten) is op zoek naar haar droomprins. Haar broer Victor (Paul de Leeuw) verheugt zich op zijn huwelijk met Kees (Daan Schuurmans), maar Kees heeft zo zijn twijfels. Ondertussen heeft de net-gescheiden Klaasje (Wendy van Dijk) de veel jongere Daniël (Valerio Zeno) aan de haak geslagen.

Pakjesavond

De verbindende factor in Alles is liefde is pakjesavond. De diverse amoureuze complicaties komen op gang wanneer Sinterklaas vlak voor het grote feest op 5 december plotseling overlijdt. Uit armoede trekt een tv-producer een zwerver (Michiel Romeyn) van de kade, die tegen betaling wel even een tabberd wil aantrekken.

Bioscoophit

Met meer dan 1,3 miljoen bezoekers was Alles is liefde dé bioscoophit van 2007. Scenarist Kim van Kooten en regisseur Joram Lürsen wilden ‘de Nederlandse Love Actually maken, en kwamen met een aanstekelijke mozaïekfilm waarin twaalf personages worstelen met de liefde.

Alles is familie

De film kreeg met Alles is familie (2012) een succesvolle opvolger. Het is niet direct een vervolg, de film staat volledig op zichzelf en draait om de familie De Roover, waarbij iedereen binnen het gezin zo zijn problemen heeft. 

 

Meer over