Amalia 18 jaar

Dionne Stax maakt portret over kroonprinses Amalia

NPO 1 - dinsdag 7 december om 20:34

© RVD
Kroonprinses Amalia viert haar achttiende verjaardag. Vanaf nu kan ze officieel koningin worden. Dionne Stax spreekt daarom in de special Amalia: 18 jaar met kenners van het koningshuis. Ook kijkt ze terug op Amalia’s jeugd én blikt ze vooruit.

Een achttiende verjaardag is sowieso een mijlpaal, maar dat geldt helemaal voor kroonprinses Amalia. Vanaf nu kan ze officieel koningin worden. Ook zal ze vaker naar voren treden en zich meer gaan voorbereiden op het koningschap.

Dionne Stax

In de special Amalia 18 jaar schetst Dionne Stax een portret van de kroonprinses. Hiervoor spreekt ze onder anderen met koningshuiskenner en journalist Rick Evers, met wie ze in Wassenaar terugkijkt op de jeugd van Amalia en vooruitblikt op haar toekomst.

Couturier Edouard Vermeulen vertelt hoe ze als negenjarig meisje meedacht over de jurk die ze droeg bij de inhuldiging van haar vader in 2013. Ook staatsrechtdeskundige Peter Rehwinkel, die een boek over Amalia schreef, en opvoedcoach Marina van der Wal komen aan het woord.

Meer over