American Pie

Jason Biggs en zijn vrienden hebben in American Pie een pact gesloten

RTL 7 - woensdag 23 augustus om 23:32

Een groep vrienden sluit in de klassieker American Pie een pact: ze willen voor hun eindexamen ontmaagd zijn.

Een stel vrienden doet binnenkort eindexamen. En ze zijn allemaal nog maagd.

Jason Biggs

Dat vinden ze eigenlijk niet kunnen. Voor ze gaan studeren willen ze van die vermaledijde maagdelijkheid af.

Daarom sluiten Jim (Jason Biggs), Oz (Chris Klein), Finch (Eddie Kaye Thomas) en Kevin (Thomas Ian Nicholas) een weddenschap. Wie als eerste met een meisje naar bed is geweest, is de winnaar.

De enige voorwaarde? Het moet allemaal voor het eindexamenfeest plaatsvinden.

De vrienden gaan in American Pie alle vier op geheel eigen wijze te werk. Oz begint met zingen om aandacht van meisjes te krijgen, Kevin probeert zijn vriendin te overtuigen om met hem naar bed te gaan.

Finch gooit het over een heel andere boeg door geruchten te verspreiden. En Jim faalt in al zijn pogingen om een meisje te scoren. Uiteindelijk krijgt hij seksadvies van zijn vader (Eugene Levy).

Maar of hij daar blij mee moet zijn? Het eindbal komt steeds dichterbij, en het lijkt erop dat geen van de jongens de weddenschap gaat winnen...

American Pie

Scenarioschrijver Adam Herz had er niet veel vertrouwen in dat hij zijn scenario kon slijten aan een filmstudio. De werktitel van de film was Untitled Teenage Sex Comedy That Can Be Made For Under $10 Million Which Studio Readers Will Likely Hate But I Think You Will Love.

Later veranderde hij dat in East Great Falls High. Daarna werd het Great Falls.

American Pie deed zijn werktitel eer aan. De film koste ongeveer elf miljoen dollar en leverde wereldwijd ruim 235 miljoen op.

Meer over