Apocalypse: The fall of Hitler

Apocalypse: The Fall of Hitler laat keerpunt in de Tweede Wereldoorlog zien

NGC - dinsdag 5 december om 22:30

© svobodova.simona@channels.cz
In het eerste deel van de documentaire Apocalypse: The Fall of Hitler wordt belicht welke twee militaire operaties een keerpunt vormden in de Tweede Wereldoorlog. Hitlers troepen beten zich stuk op de Slag om Koersk, terwijl de geallieerden op Sicilië landden.

Tussen 1939 en 1943 leek de opmars van het Duitse leger onstuitbaar. Adolf Hitlers troepen hadden Oost- en West-Europa onder de voet gelopen en waren ver doorgedrongen in Rusland. De tweedelige documentaire Apocalypse: The Fall of Hitler vertelt hoe de Duitse oorlogsmachine tot stilstand kwam.

Apocalypse: The Fall of Hitler

Deze eerste aflevering focust op de Duitse operatie Citadel bij de stad Koersk in Oekraïne, destijds onderdeel van de Sovjet-Unie. Met nieuw oorlogsmaterieel lanceerde Duitsland in juli van 1943 de grootste tankslag uit de Tweede Wereldoorlog, maar die eindigde in een nederlaag. Daarnaast kreeg Duitsland nog een andere klap te verduren. In operatie Husky waren Amerikaanse en Britse troepen geland op Sicilië: het begin van de geallieerde Italiaanse veldtocht.

Meer over