April, May en June

De tv-première van Linda de Mols April, May en June

SBS 6 - donderdag 30 december om 20:30

© filmdepot.nl/api
Mies Bos heeft een mededeling voor haar dochters: ze is ongeneeslijk ziek en gaat uit het leven stappen.

Halfzussen April (Linda de Mol), May (Elise Schaap) en June (Tjitske Reidinga) hebben ieder hun eigen, drukke leven. Nu hun moeder (Olga Zuiderhoek) ongeneeslijk ziek is, komen ze bij elkaar.

April, May en June

Alledrie de zussen hebben totaal verschillende karakters en liggen zelden op één lijn. Wetende dat hun moeder er binnenkort niet meer is, roept dat allerlei vragen op. De belangrijkste: wat gebeurt er na de dood van hun moeder met hun broer Jan (Bas Hoeflaak), die een vorm van autisme heeft?

Een op elkaar ingespeeld duo

De film April, May en June is geregisseerd door Wil Koopman. Zij is geen onbekende van Linda de Mol. Deze film is alweer de achtste keer dat zij en De Mol hun krachten hebben gebundeld. Tot nu toe heeft dit alleen successen opgeleverd. De serie Gooische Vrouwen en de twee speelfilms die daarop volgden zijn slechts enkele voorbeelden. 

Op dit moment draait in de bioscopen Alles op tafel, een remake van Perfetti sconosciuti. Ook hierin zien we Linda de Mol in één van de hoofdrollen en is de regie in handen van Wil Koopman.

Diepe gronden

De Mol en Koopman zijn nog lang niet op elkaar uitgekeken, want in 2022 verschijnt Diepe gronden. Deze miniserie van vier afleveringen gaat over een lokaal rechercheteam dat een moord op een zeventienjarig meisje onderzoekt. 

Meer over