Arbitrage

Richard Gere werkt zich in de nesten in Arbitrage

RTL 7 - zondag 13 augustus om 23:28

© Dutch FilmWorks
Robert Miller (Richard Gere) is in Arbitrage topman van een financieel imperium en pater familias van een ogenschijnlijk gelukkige familie.

Robert lijkt alles te hebben wat hij zich maar kan wensen: geld, macht, een prachtige vrouw (Susan Sarandon) en een getalenteerde dochter, die in zijn bedrijf werkt.

Arbitrage

Bovendien staat Robert op het punt een grote klapper te maken met de fusie van een van zijn bedrijven. Wat kan Robert nou gebeuren? Wie doet hem wat?

In Arbitrage begint dat goudomrande wereldje langzaam maar zeker uit elkaar te vallen. De film geeft een inkijkje in Roberts kast en daar valt het ene na het andere lijk uit. Het begint er al mee dat Robert een schuld van 400 miljoen dollar (!) buiten de boekhouding moet zien te houden om ervoor te zorgen dat die grote fusie niet in het water valt.

Dat is een vervelend werkje, zeker omdat er binnen zijn bedrijf mensen zijn die vermoeden dat er iets niet klopt. Een van die mensen: zijn bloedeigen dochter Brooke (Brit Marling).

Noodlot

Robert is er gestrest van. Hij besluit een weekendje te ontsnappen met zijn maîtresse, Julie (Laetitia Casta). Maar dat brengt hem nog dieper in de problemen. Onderweg naar hun liefdesnestje raakt hun auto van de weg. Julie overleeft het ongeluk niet.

Robert ziet de krantenkoppen al voor zich: ‘Directeur van multinational veroorzaakt verkeersongeluk. Geheime minnares komt om.’ Zulke negatieve publiciteit is funest voor de fusie, dus maakt Robert zich uit de voeten. De fanatieke rechercheur Michael Bryer (Tim Roth) is hem echter al snel op het spoor. Lukt het Robert om hem en Brooke om de tuin te leiden? Kijk naar Arbitrage en je weet het.

Meer over