Basic

Wie heeft Samuel L. Jackson vermoord?

RTL 7 - maandag 25 mei om 20:29

© http://www.tvp.pl/fotopat/serwis/
Bij een militaire oefening in de jungle wordt een commandant gedood. Twee militairen overleven de oefenmissie, maar ze weigeren te praten over wat er is gebeurd.

Sergeant West (Samuel L. Jackson) trekt met zes mannen de jungle van Panama in voor een oefening. Er komen er maar twee militairen levend terug, ook West overleeft zijn eigen oefening niet.

Basic

West was niet bepaald geliefd op de basis waar hij werkte. Zelfs zijn eigen manschappen moesten niks van de lompe en wrede drill sergeant hebben.

Al vrij snel in het onderzoek naar Wests dood begint het erop te lijken dat zijn dood geen ongelukje was. En dat de twee soldaten die de oefening hebben overleefd er meer van weten.

Probleempje: Dunbar (Brian Van Holt) en Kendall (Giovanni Ribisi) weigeren te praten. 

Tot het leger in Basic ex-militair Tom Hardy (John Travolta) bij het onderzoek betrekt. Hij heeft vroeger ook onder West gediend, dus hij weet hoe wreed de man kan zijn.

Dat Kendall en Dunbar met hem willen praten, betekent alleen niet dat Hardy de waarheid makkelijk boven water krijgt.

John Travolta

Recensenten waren niet te spreken over Basic. Ze vonden de film warrig.

Dat komt voor een groot deel door de vele plotwendingen. Daardoor lijkt het er volgens critici zelfs op dat de filmmakers op een gegeven moment zelf ook de weg kwijt waren.

Al die kritiek deed de film geen goed. Basic flopte genadeloos. De film bracht 26 miljoen dollar op.

Net genoeg om John Travolta's gage van te betalen. Wel jammer dat de hele film zo'n 50 miljoen had gekost.

Meer over