Batman & Robin

George Clooney moet Arnold Schwarzenegger tegenhouden in Batman & Robin

Paramount - dinsdag 14 mei om 20:29

© Warner Bros
In Batman & Robin speelt George Clooney voor één keer stripboekfiguur Batman. Hij gaat de slechterik Mr. Freeze te lijf. Die is namelijk van plan om Gotham City te bevriezen.

In Batman & Robin neemt de superheld het op tegen Mr. Freeze (Arnold Schwarzenegger) en Poison Ivy (Uma Thurman), om zijn dierbare Gotham City te beschermen tegen het kwaad.

Batman & Robin

Maar Batman heeft meer om te verdedigen, zoals zijn jeugdige kameraden Robin (Chris O'Donnell) en Batgirl (Alicia Silverstone).

Batman, Robin en Batgirl bundelen hun krachten om de koude bedoelingen van Mr. Freeze en Poison Ivy de kop in te drukken. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Slechterik Poison Ivy doet er namelijk alles aan om de band tussen Batman en Robin te verpesten. Daarnaast is butler Alfred stervende en de enige die hem kan redden in Batman & Robin is Mr. Freeze.

George Clooney

George Clooney, Uma Thurman en Arnold Schwarzenegger: aan grote sterren geen gebrek in Batman & Robin. Toch deed de film het ondanks alle grote namen niet bijzonder goed in de bioscopen. De film werd erg slecht ontvangen. 

George Clooney was zelf ook geen groot fan van de film. Hij noemde de film zonde van het geld en zei na de laatste opnames dat ze de reeks Batman-films waarschijnlijk ten einde hadden gebracht. 

Het was de enige film waarin hij als Batman te zien was; hij bood meermaals zijn excuses aan voor de film. 

Meer over