Batman v Superman: Dawn of Justice

Superman knokt met Batman

Veronica - zondag 17 mei om 20:00

© Warner Bros. France / MKNS
Vervolg op Man of Steel, de herverfilming van klassieke superheld Superman. Nu neemt Superman het op tegen die andere coole dude: Batman.

Spektakel troef in deze verfilming van DC Comics. Superman (Henry Cavill) knokt met Batman (Ben Affleck) en als twee honden vechten om een been gaat superschurk Lex Luthor ermee heen.

Batman v Superman: Dawn of Justice

In dit vervolg op Man of Steel, de herverfilming van de legendarische superheld Superman, krijgt Superman nu gezelschap van collega Batman. De superheld van Krypton gaat vaak nogal ongecontroleerd te werk.

Als Superman grote schade aanricht in zijn thuisstad Metropolis, komt Batman (Ben Affleck) daar een oogje in het zeil houden. De twee superhelden raken in Batman v Superman: Dawn of Justice al snel in een heftige strijd met elkaar verwikkeld.

In die chaos ziet superschurk Lex Luthor (Jesse Eisenberg) zijn kans schoon. Hij probeert van hun machtsstrijd te profiteren.

Luthor speelt Superman en Batman tegen elkaar uit via de pleegmoeder van Superman en hij is gemeen tegen Lois Lane (Amy Adams). Ook Wonder Woman (Gal Gadot) duikt nog even op, waarmee het superheldenfeest compleet is. 

Ben Affleck

Al voordat Batman v Superman: Dawn of Justice uitkwam kreeg Ben Affleck de wind van voren. Batman-fans waren er niet blij mee dat hij de rol op zich nam.

Filmstudio Warner waarschuwde de acteur zelfs. Hij kon beter niet op internet kijken wat fans vonden.

Affleck kon het toch niet laten, maar na één negatief comment op een internetforum hield hij het weer voor gezien.

 

Meer over