Ben-Hur

Remake van een filmklassieker

RTL 7 - zaterdag 26 juni om 20:00

© ftp://ftpmuc.sky.de
In 1959 denderde Charlton Heston de bioscoopzalen binnen in de filmklassieker Ben-Hur. In 2016 verscheen deze remake met Jack Huston in de hoofdrol.

De Joodse prins Judah Ben-Hur (Jack Huston) groeit samen met zijn geadopteerde broer Messala (Toby Kebbell) op in Jeruzalem. Ze hebben een sterke band, maar toch broeit er iets.

Ben-Hur

Messala heeft het idee dat hun moeder Judah voortrekt. Hij is jaloers.

Messala vertrekt. Hij gaat terug naar zijn geboortegrond: Rome.

Een paar jaar later keert Messala terug naar Jeruzalem. Hij is inmiddels commandant in het Romeinse leger en eist dat Judah Joodse opstandelingen verraadt.

Als Judah weigert, verkoopt Messala hem aan een slavenhandelaar. Judah weet in Ben-Hur alle ontberingen van het slavenbestaan te overleven.

Zijn doel: een nieuwe confrontatie met Messala. Die komt er, in de vorm van een grootse en levensgevaarlijke wagenrace.

Jack Huston

Ben-Hur is een remake van de gelijknamige filmklassieker uit 1959. In het origineel speelt Charlton Heston de rol van Judah Ben-Hur, in deze remake neemt Jack Huston deze rol op zich.

Hustons opa John was goed bevriend met Wiliam Wyler, de regisseur van de originele Ben-Hur. 

Hoewel de twee films behoorlijk van elkaar verschillen, hebben ze allebei hetzelfde hoogtepunt: de spectaculaire wagenracescène. In het origineel moesten Charlton Heston en zijn tegenspeler nog echt met paard in wagen in de weer, in de remake komt het grootste deel van de scène uit de computer.

Meer over