Beter!

Antoinette Hertsenberg debuteert met Beter!

NPO 1 - maandag 25 april om 21:25

© AVROTROS
Antoinette Hertsenberg laat de studio's van Radar achter zich. De presentatrice debuteert namelijk vandaag met het programma Beter!.

In dit nieuwe AVROTROS-programma volgt ze vier bewoners van een volkswijk die allemaal één ding gemeen hebben: ze willen allemaal een gezonde levensstijl.

Beter!

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Inwoners van Nederlandse volkswijken hebben namelijk gemiddeld 14 gezonde jaren minder vergeleken met bewoners uit andere wijken die soms maar een kilometer verderop liggen, zo blijkt uit onderzoek. Hoe komt dat, en hoe ingewikkeld is het om dat te veranderen? Met die vraag gaat Antoinette Hertsenberg aan de slag.

Antoinette Hersenberg

Zo spreekt ze met Tony die op zijn 41e al in een scootmobiel zit, en Corina die lijdt aan de longziekte COPD. Ook ontmoet ze alleenstaande moeder Sevda en suikerliefhebber Jolanda. De vier willen weten wat ze kunnen doen om voortaan gezonder te leven. Alleen is binnenshuis roken in Voorstad nog heel normaal, wordt een snack weigeren gezien als aanstellerij en is het elke maand de vraag of je rond kunt komen. De hoofdpersonen en de professionele begeleiders staan dus voor een flinke uitdaging.

Meer over