Beverly Hills Cop II

Dubbel pret met Eddie Murphy

RTL 7 - zaterdag 26 september om 20:00

© SAT.1 Abdruck honorarfrei nur im
In dit vervolg op Beverly Hills Cop gaat Eddie Murphy vrolijk verder waar hij gebleven was. Als de vuilbekkende agent Axel Foley veegt hij weer de chique straten van Beverly Hills schoon.

In Beverly Hills Cop kwam de grofgebekte agent Axel Foley in het chique Beverly Hills terecht. Hij ging daar op zoek naar de gangsters die zijn beste vriend hebben vermoord.

Beverly Hills Cop II

Na dat Californische avontuur is Foley (Eddie Murphy) teruggekeerd naar zijn thuishaven: industriestad Detroit. Daar ziet hij op tv dat politiechef Andrew Bogomil uit Beverly Hills is neergeschoten.

Axel stapt meteen op het vliegtuig. Om Bogomil (Ronny Cox) op te zoeken in het ziekenhuis, maar ook om op zoek te gaan naar de daders.

Dat zijn superieuren liever hebben dat Axel de zaak aan anderen overlaat, deert hem niet: iemand heeft zijn vriend neergeschoten, dus die persoon zal ervan lusten!

Tenminste, als hij die vindt. De aanwijzingen zijn namelijk nogal mager. Andrew weet hem alleen te vertellen dat de schutter 'een lange vrouw' is. Hoe dat afloopt zie je in Beverly Hills Cop II.

Eddie Murphy

Beverly Hills Cop was in 1984 een groot succes. Productiemaatschappij Paramount wilde dat succes zo lang mogelijk rekken. Hun plan: een Beverly Hills Cop tv-serie met Eddie Murphy in de hoofdrol.

Dat ging niet door. De reden: Murphy wilde niet.

Hij had net met succes de overstap van tv naar het witte doek gemaakt, een tv-serie zag de komiek als een stap terug. In plaats van de serie kwam er een Beverly Hills Cop II.

Meer over