BinnensteBuiten

Bier in Utrecht

NPO 2 - donderdag 11 november om 18:40

© KRONCRV
In Utrecht verbouwen bierbrouwer Ronald van de Streek en hopboer Jamie Nee uit deze aflevering van BinnensteBuiten hun eigen hop in een stadstuin. Chef-kok Ramon Brugman wil met eigen ogen zien hoe dat werkt en drinkt natuurlijk een glaasje mee.

“Mensen met een tuinprobleem zien vaak door de bomen het bos niet meer en ik hoor en zie snel waar het probleem zit”, vertelt tuinspecialist Martin Stuger over zijn werk. In deze aflevering van BinnensteBuiten krijgt hij een opdracht waar zijn hart sneller van klopt: een school in Wageningen adviseren over de buitenruimtes.

BinnensteBuiten

De Pantarijn is allesbehalve tevreden met de patio en hoopt dat Stuger er iets moois en functioneels van kan maken. De docenten willen er ook graag gaan lesgeven. Scholieren steken samen met Stuger de handen uit de mouwen. Verder is chef-kok Ramon Brugman in Utrecht om te praten met bierbrouwer Ronald van de Streek. Samen met hopboer Jamie Nee verbouwt hij zijn eigen hop in Stadstuin Klopvaart. Brugman mag het bier uiteraard proeven.

Meer over