Bla bla bla met Schaap

Bla Bla Bla met Schaap gaat in de slotaflevering de grens over met hulp van Tom Waes

RTL 4 - vrijdag 11 augustus om 21:44

© RTL
Voor de laatste aflevering van Bla Bla Bla met Schaap gaat Elise Schaap naar Vlaanderen. Ze krijgt les van presentatoren Tom Waes en Evi Hanssen en zanger Koen Wauters. Het doel: een geslaagde undercoveractie in pretpark Plopsaland.

Elise Schaap ging een paar geleden voor het eerst de ultieme uitdaging aan: om zo snel mogelijk een accent eigen te maken. "Ik ga iedere aflevering naar een streek of plaats in Nederland, van tevoren weet ik niet waar ik heen ga", zo vertelde ze. "Ik probeer mij daar het accent of dialect eigen te maken en kom na een paar dagen oefenen uiteindelijk voor de ultieme test te staan: ik ga undercover. De vraag is of de lokale bewoner horen dat ik niet uit die buurt kom."

Lees ook: Elise Schaap over eigen tv-programma Bla Bla Bla met Schaap: 'Af en toe voelde ik me een verloren schaap' 

Elise Schaap naar Antwerpen

Na uitstapjes naar Utrecht, Volendam, Limburg en Twente mag de presentatrice in de slotaflevering voor heel over over de grens. Haar Undercover-collega Tom Waes nodigt haar uit in zijn appartement in Antwerpen om de verschillen tussen het Nederlands en het Vlaams uit te leggen. Elise ontmoet ook de Belgische prominenten Evi Hanssen en Koen Wauters en gaat undercover in Plopsaland

Meer over