Blinded by the Light

Viveik Kalra raakt in de ban van Bruce Springsteen

NET 5 - maandag 18 april om 20:30

© Warner Bros
In de muzikale tragikomedie Blinded by the Light vindt een Pakistaans-Britse tiener zijn idool: Bruce Springsteen.

De Pakistaans-Britse Javed (Viveik Kalra) groeit eind jaren 80 op in de grauwe Engelse industriestad Luton. Hij heeft het er zwaar: zijn ouders voeden hem streng op, racisme is aan de orde van de dag en zijn ambities om schrijver te worden kan hij met niemand delen.

Blinded by the Light

En dan is daar op een dag een straaltje licht. Klasgenoot Roops (Aaron Phagura) geeft hem een paar cassettebandjes met muziek van Bruce Springsteen. ‘The Boss’ is misschien niet hip, maar als Javed naar zijn muziek luistert, verandert er iets. Hij voelt zich begrepen, heeft niet meer het gevoel dat hij alleen is en durft zijn dromen na te jagen.

Blinded by the Light is gebaseerd op de memoires van coscenarist Sarfraz Manzoor. Regisseur Gurinder Chadha (Bend it Like Beckham) maakt er een aanstekelijke en ontroerende mix van coming of age, sociaal drama en musical van. De muziek van Bruce Springsteen doet de rest.

Bruce Springsteen

Naast de bekende hits van Bruce Springsteen is er in Blinded by the Light ook een nieuw nummer van ‘The Boss’ te horen.

Nou ja, nieuw. Springsteen nam ‘I'll stand by you’ in 2001 op voor Harry Potter and the Sorcerer’s Stone.

Het nummer haalde de film uiteindelijk niet. Op de soundtrack van Blinded by the Light kreeg het achttien jaar later dan toch een officiële release.

Meer over