Help

Jodie Comer is op de vlucht in Britse dramafilm Help

NPO 3 - vrijdag 11 november om 22:59

© Channel 4
In het Britse drama Help heeft een jonge verpleegkundige het moeilijk tijdens het hoogtepunt van de coronapandemie.

Twintiger Sarah (Jodie Comer) werkt als verpleegkundige in een verzorgingshuis. Ze is toegewijd aan haar patiënten en probeert met ieder van hen een band op te bouwen.

Help

Vooral met Tony (Stephen Graham), een veertiger die lijdt aan een vroege vorm van dementie, kan ze het goed vinden. Ze spelen samen spelletjes en praten ondertussen over hun roerige jeugdjaren.

Begin 2020 slaat de sfeer in het verpleeghuis om door de coronapandemie. Veel patiënten worden ziek en overlijden; ondertussen moeten Sarah en haar collega’s bijna letterlijk vechten voor mondmaskers.

Omdat ze Tony wil beschermen, neemt ze een drastisch besluit: ze ontvoert hem.

De aangrijpende televisiefilm Help laat zien hoe verpleegkundigen aan het begin van de pandemie met minimale middelen het maximale probeerden te doen voor hun patiënten. Comer en Graham zijn allebei ijzersterk in hun rol.

Jodie Comer

Help is niet de eerste productie waarin Jodie Comer en Stephen Graham samen te zien zijn. In 2012 speelden ze samen in een aflevering van de miniserie Good Cop.

Graham was onder de indruk van zijn jonge tegenspeler. Hij belde zijn agent om haar over te halen Comer onder haar hoede te nemen.

Dat zorgde er niet alleen voor dat haar carrière in een stroomversnelling terechtkwam; het was voor Jodie Comer en Stephen Graham ook het begin van hun vriendschap.

Meer over