Buch In De Bajes

Noem de naam Menno Buch en er zal u direct een woord te binnen schieten: seks. Dit keer begeeft hij zich in Buch In De Bajes tussen de vier muren van een gevangenis.

Menno Buch is in Nederland voornamelijk bekend van de exploitatie van 06-sekslijnen en van het legendarische tv-programma Sex Voor De Buch, waarin doorsnee Nederlanders soms nogal bizarre seksfantasieën zagen uitkomen. Wie herinnert zich niet de dame die uitgedost als een indiaan in een tipi door haar man met een uitgeholde aubergine... afijn, we dwalen af.

Buch in de Bajes

Menno Buch heeft naar nu blijkt ook een geheel andere kant: hij is zeer begaan met gevangenen. Buch doet al jaren vrijwilligerswerk in de gevangenis en wil met Buch In De Bajes laten zien dat een Nederlandse gevangenis – in tegenstelling tot de heersende opinie – geen vakantiepark is. Het is de eerste keer dat een filmploeg zo uitgebreid mag filmen in een Nederlandse gevangenis.

Penitentiaire Inrichting Almere

Buch laat in acht afleveringen alle aspecten van het gevangenisleven zien. Hij begint met de aankomst: Menno laat zich met een groep gedetineerden afleveren bij de Penitentiaire Inrichting in Almere. Maar wat gebeurt er daarna?

Reageren