Bureau Arnhem

De mens achter het uniform in reportagereeks Bureau Arnhem

RTL 4 - dinsdag 15 november om 20:30

© RTL
Ewout Genemans loopt voor het RTL4-programma Bureau Arnhem tachtig dagen mee met de Arnhemse politie. De politieteams, die in actie komen in de hele stad, moeten bij meldingen in zeer korte tijd beslissingen nemen. Voor de camera is dat extra spannend.

Ewout Genemans loopt in Bureau Arnhem tachtig dagen mee met de Arnhemse politie. Hij volgt twaalf politieagenten tijdens hun diverse dagelijkse werkzaamheden. Genemans wil namelijk de mens achter het uniform leren kennen.

Bureau Arnhem

De politieteams komen in actie in het centrum, bij grote evenementen en bij woninginbraken of drugsoverlast. De agenten moeten bij meldingen in zeer korte tijd een beslissing nemen. Het kan zijn dat dit tijdens een opnamedag niet goed verloopt. ”Wij kunnen ons werk niet overdoen”, zegt Marloes Groote Haar, een van de agenten uit de serie tegen regiowebsite Indebuurt.nl. “Tijdens gewone diensten niet, maar voor de camera al helemaal niet. We kunnen moeilijk aan een burger vragen of hij nog een keer wil gaan liggen. Alles wat je ziet, is oprecht.”

Meer over