Casanova's

Jim Bakkum doet mee aan een flirtcursus in Casanova's

RTL 8 - maandag 25 april om 20:28

© filmdepot.nl/api
In de romcom Casanova's doet een journalist undercover mee aan een flirtcursus. De coach blijkt zijn oude vlam te zijn.

Bas (Jim Bakkum) is niet bepaald de dapperste journalist van het land. En van flirten heeft hij al helemaal geen kaas gegeten.

Lieke van Lexmond

Dat is altijd al zo geweest: ook als puber was hij al een verlegen jongetje. Toch krijgt hij van hoofdredacteur Chantal (Birgit Schuurman) een belangrijke klus.

Bas moet in Casanova's undercover mee gaan doen aan een datingcursus. Zo moet hij datingcoach Don Marco (Tygo Gernandt), die beweert van ieder muurbloempje een heuse casanova te kunnen maken, ontmaskeren.

Op de eerste cursusdag schrikt hij zich een hoedje. Marco heeft een assistent: niemand minder dan Roos (Lieke van Lexmond), op wie de verlegen puber Bas jarenlang heimelijk verliefd was. 

Casanova's

Een goede vriend van regisseur Jamel Aattache werkte een paar jaar als datingcoach. In die tijd raakte Aattache gefascineerd door dat werk.

Omdat hij zag dat het beeld dat veel mensen bij zo'n coach hebben niet klopte, besloot hij een tijdje met hem mee te lopen.

Dat gaf hem de inspiratie voor Casanova's: “Veel vrouwen (en ook mannen) hebben een verkeerd beeld over deze cursussen. En dat vind ik jammer. Want wat is er mis met leren hoe je met vrouwen om moet gaat? Het is geen tweede natuur voor iedereen. De cursisten komen in alle kleuren en vormen, dik en dun, knap en lelijk, kort en lang maar hebben in ieder geval een gemene deler: ze willen aan zichzelf werken.”

Meer over