Close to me

Ongelukkige val of opzet in Close To Me?

NPO 2 - vrijdag 28 januari om 23:08

© KRO-NCRV
Jo vermoedt in deze aflevering van Close To Me dat ze vóór haar ongelukkige val een affaire heeft gehad, maar heeft geen idee met wie. Tijdens een bezoek aan haar vader haalt hij herinneringen op aan haar jeugd. Jo twijfelt of haar val wel een ongeluk was.

Jo (Connie Nielsen) is lang niet zo perfect als ze dacht dat ze was, ontdekt ze in de Britse thrillerserie Close to me. Al wekenlang probeert ze uit te vinden hoe haar leven eruitzag, voordat ze bij een val een deel van haar geheugen kwijtraakte. Jo vermoedt dat ze een affaire had, maar heeft geen idee met wie. Haar vader Frederik (Henning Jensen), die aan dementie lijdt, vertelt haar over haar jeugd, en Jo begint meer te twijfelen of de val wel een ongeluk was.

Connie Nielsen

Voor de 56-jarige Nielsen, in Nederland bekend van de films Gladiator en Wonder Woman, is het de eerste keer dat ze zo’n realistisch personage speelt, zei ze tegen de New York Post. “In zes afleveringen zie je verschillende fases van haar leven. Het is echt een luxe om zo iemand te spelen.”

Meer over