Close up: Winona Ryder - Fighting demons

Een kijkje in het leven van Winona Ryder

NPO 2 - woensdag 1 juni om 23:09

© AVROTROS
Sinds ze in 1988 haar doorbraak beleefde in de film Beetle Juice, speelde actrice Winona Ryder in grote films en series. De documentaire Close Up: Winona Ryder - Fighting Demons neemt haar leven onder de loep, van de zware tijden tot de succesvolle momenten.

Actrice Winona Ryder brak eind jaren 80, begin jaren 90 door dankzij rollen in films als Beetle Juice en Edward Scissorhands. Sindsdien speelde ze in grote films en series, met haar rol als Joyce Byers in de succesvolle Netflix-serie Stranger Things als meest recente voorbeeld.

Documentaire

Ryder bracht een deel van haar jeugd door in een commune in Californië; mede door die alternatieve levensstijl werd ze op school veel gepest. Begin deze eeuw kwam ze door winkeldiefstal en drugsgebruik in aanraking met de politie, met een taakstraf, een voorwaardelijke celstraf en een acteerpauze van vier jaar tot gevolg. De documentaire Close Up: Winona Ryder - Fighting Demons neemt haar leven onder de loep, van haar moeilijke verleden tot haar succesvolle acteercarrière.

Meer over