Conan the Barbarian

Jason Momoa trekt ten strijde in actiefilm Conan the Barbarian

RTL 7 - vrijdag 13 oktober om 23:12

© BFD. - GUY ROLAND
De stoere krijger Conan trekt in Conan the Barbarian ten strijde. Hij wil wraak nemen voor onrecht dat hem in zijn jeugd is aangedaan.

Conan moest op jonge leeftijd toezien hoe de kwaadaardige krijgsheer Khalar Zym zijn hele dorp uitmoordde. Ook zijn vader overleefde het niet.

Conan the Barbarian

Jaren later is de jongeling uitgegroeid tot een spierbundel die prima om kan gaan met een zwaard. Dat komt goed uit, want Conan (Jason Momoa) is uit op wraak. Hij gaat achter Khalar Zym (Stephen Lang) aan.

De held staat er in Conan the Barbarian niet alleen voor.  Tamara (Rachel Nichols), een jonge vrouw met bijzondere krachten, helpt hem in zijn jacht op de moordenaar van zijn vader.

Jason Momoa

De film Conan the Barbarian maakte in de jaren 80 een ster van Arnold Schwarzenegger. De Oostenrijkse bodybuilder nam het wraaklustige titelpersonage voor zijn rekening. In deze remake uit 2011 neemt Jason Momoa het stokje van hem over.

De Hawaiiaanse Game of thrones-ster had alleen als Conan een stuk minder succes dan zijn Oostenrijkse voorganger. De film bracht nog geen 65 miljoen dollar op, tegen een budget van zo'n 90 miljoen. Daarmee is Conan the Barbarian een van de grootste filmflops van 2011.

Meer over