Dé tv-prijs van 2018

9 oktober 2018 06:00 | kijktips | Door Televizier

© Jan Willem de Jong, Driehuis
Jan Smit en Rik van de Westelaken presenteren de 53e editie van het Gouden Televizier-Ring Gala. Nieuw dit jaar is de Digital Impact Award voor tv-makers die net wat meer bieden, bijvoorbeeld met een site of app.

Welk programma wint de Gouden Televizier-Ring 2018? Wie is het grootste televisietalent van het moment, welke presentatoren en acteurs maakten het afgelopen jaar de meeste indruk en welk jeugdprogramma gaat er met de Gouden Stuiver vandoor? Het wordt allemaal duidelijk tijdens de 53e editie van het Gouden Televizier-Ring Gala.

Digital Impact Award

Oudgediende Jan Smit en nieuwkomer Rik van de Westelaken presenteren de feestelijke show vanuit AFAS Live in Amsterdam. Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Digital Impact Award. Deze kersverse prijs gaat naar tv-makers die net dat beetje meer bieden aan hun kijkers met bijvoorbeeld een uitgebreide site of app. Een extra ervaring die kijkers online mobiliseert en enthousiasmeert, waardoor televisiekijken nog leuker wordt.

Gouden Televizier-Ring

Alles goed en wel, maar het hoogtepunt van de avond is natuurlijk de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring. Kunstenares Anneke Schat is de vrouw die het sieraad al sinds mensenheugenis ontwerpt. Over de Ring voor dit jaar zegt ze: "De 18-karaats Gouden Televizier-Ring volgt de weg omhoog. De stuwende beweging met kantelende succesmomenten is in de Ring uitgedrukt door een stapeling van asymmetrische vormen. Daar over- en doorheen spelen enkele krachtige pijlvormen die de doorbraak naar de top vormen. Deze staan voor passie, talent en doorzettingsvermogen die een programma succesvol maken."

Meer over