Danny in Arabistan

Start nieuw seizoen Danny in Arabistan

NPO 3 - vrijdag 14 januari om 20:26

© NTR
In het nieuwe seizoen Danny in Arabistan spreekt journalist Danny Ghosen met jonge mensen in Soedan over hun leven na de revolutie van 2019, toen dictator Al-Bashir werd afgezet. Het nieuwe bewind in het Afrikaanse land is losser, maar de vrijheid is nog broos.

Toen Danny Ghosen niet naar Afrika kon om opnames te maken voor Danny in Arabistan richtte hij zich in Danny op straat op jongeren in Nederland. Inmiddels is hij in Soedan en Djibouti geweest om te zien hoe jonge mensen zich staande houden in een veranderend land.

Danny in Arabistan

In 2019 kwam in Soedan een overgangsregering van burgers en militairen om verkiezingen mogelijk te maken, nadat dictator Omar al-Bashir aan de kant was gezet.

Ghosen spreekt onder andere op een gemengde universiteit met jonge vrouwen die voorop gingen in de revolutie en nu profiteren van een ‘losser’ bewind. Dat kan zeker nog niet iedereen en de vrijheid is nog broos: eind vorig jaar zetten de militairen premier Abdullah Hamduk kortstondig aan de kant ‘om een burgeroorlog te voorkomen.’

Meer over