Dat is toch niet normaal!?

27 mei 2011 08:38 | kijktips | Door Televizier

Een programma maken over asociaal gedrag van anderen zonder belerend over te komen? Sybrand Niessen gaat het vanaf vanavond acht weken lang proberen in het nieuwe realityprogramma Dat is toch niet normaal!?

In een opinieonderzoek van omroep Max gaf 88% van de ondervraagden aan dat Nederland de afgelopen 10 jaar asocialer is geworden.

Asociaal gedrag
Sybrand gaat elke aflevering op pad met politieagenten en andere ordehandhavers in de Randstad om te kijken of dat ook echt zo is. Hij ziet met welke vormen van overlast en asociaal gedrag zij te maken krijgen. Daarbij geeft hij samen met gedragswetenschapper Diederik Stapel praktische tips om anderen op hun hufterigheid te wijzen.

Verborgen camera
Hoe kun je het beste wildplassers, dubbelparkeerders of voordringende klanten in de supermarkt aanpakken? Dat wordt duidelijk aan de hand van hilarische verborgen camerabeelden met bekende Nederlanders. Onder anderen Anny Schilder, Jan Keizer, Rita Verdonk, Henkjan Smits en Koos Alberts zijn nietsvermoedend gefilmd, terwijl ze getuige waren van in scène gezet asociaal gedrag. Durven zij de hufters wel aan te pakken?

Meer over