De gevaarlijkste wegen

Victor Abeln en Iris Enthoven op de hoogste berg van Mexico

NPO 3 - zondag 30 januari om 20:16

© BNNVARA
In De gevaarlijkste wegen berijden First dates-barman Victor Abeln en presentatrice Iris Enthoven de Pico de Orizaba, met 5636 meter de hoogste berg van Mexico. Na de afdaling rijden ze verder naar hun eindbestemming: de zandduinen van Chachalacas.

Het is te hopen dat Victor en Iris geen hoogtevrees hebben. In De gevaarlijkste wegen berijden de First dates-barman en de presentatrice de flanken van de hoogste berg van Mexico. Met zijn 5636 meter torent de Pico de Orizaba boven het vulkaanlandschap uit.

De gevaarlijkste wegen

Om deze slapende vulkaan te bereiken, rijden Abeln en Enthoven vanuit de historische binnenstad van Oaxaca door de uitgestrekte cactusvalleien waar het land om bekendstaat. Hun eindbestemming ligt in de zandduinen van Chachalacas aan de Golf van Mexico, een 550 hectare groot gebied vol fijn zand.

Het is de perfecte plek om te sandboarden (snowboarden in het zand), met een terreinwagen overheen te scheuren of - zeker in het geval van Abeln en Enthoven - bij te komen van een spannende autorit.

Meer over