De kok en de directeur

Taco en Joris koken in België met Sergio Herman

NPO 2 - zondag 7 augustus om 19:20

© AVROTROS
Het schilderij Prinsjesdag van Jan Steen - die behalve schilder ook bierbrouwer was - doet Taco Dibbits en Joris Bijdendijk in De Kok en de Directeur naar België afreizen. Het land van bier en lekker eten, waar de kunst 'gewoon' in de kerk hangt.

In de De Kok en de Directeur staan Taco Dibbits en Joris Bijdendijk stil bij het schilderij Prinsjesdag van Jan Steen. Op het schilderij vloeit het bier rijkelijk. Niet gek, Jan Steen was behalve schilder ook bierbrouwer. Dibbits en Bijdendijk reizen af naar België, naar het Vlaamse zuiden. Dat is de streek van de hop, de smaakmaker van bier.

Sergio Herman

In hun tocht door België zijn er genoeg mogelijkheden om bier te proeven. In Antwerpen vergapen de heren zich aan de schilderijen in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, waar de enige Rembrandt van België hangt. En wat is België zonder lekker eten? Bijdendijk stelt Dibbits graag voor aan sterren-chefkoks Willem Hiele en Sergio Herman. De laatste maakt een gerecht met bier.

Meer over