De kok en de directeur

Taco Dibbits en Joris Bijdendijk maken een culinaire reis door Sicilië

NPO 2 - zondag 10 juli om 19:25

© AVROTROS
Rijksmuseumdirecteur Taco Dibbits en Rijks-sterrenchef Joris Bijdendijk gaan in De Kok en de Directeur op reis om elkaar te inspireren met kunst en gastronomie. Deze nieuwe serie start op Sicilië, waar de citroen terugkomt in het eten én de kunst.

Het Italiaanse eiland Sicilië biedt kunst én goed eten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Rijksmuseumdirecteur Taco Dibbits - die gek is op Sicilië - in de eerste aflevering van De Kok en de Directeur voor dit eiland kiest.

Joris Bijdendijk

In deze nieuwe serie gaat Dibbits op reis met sterrenchef Joris Bijdendijk van restaurant Rijks. Op de bijzondere plekken die ze aandoen verrassen en inspireren ze elkaar met kunst en gastronomie. Op Sicilië gaat het met name over de citroen, die niet alleen terugkomt in gerechten, maar ook in de kunst.

Sicilië 

Dibbits en Bijdendijk bezoeken op Sicilië Griekse tempels en Romeinse villa's. Ook bekijken ze werken van de schilder Caravaggio en moderne kunst van Emilio Isgrò. Bij het wereldberoemde Caffè Sicilia van Corrado Assenza proeven ze zijn fameuze citroenijs.

Meer over