De felbegeerde titel gaat naar...

Pakt Lucas of Monic de gouden baton?

11 december 2019 10:10 | kijktips | Door Televizier

© AVROTROS
Zanger Lucas Hamming en actrice Monic Hendrickx moeten in deze live-uitzending ieder drie klassieke werken dirigeren. Wie van hen wordt na Lenette van Dongen, Spike, Leona Philippo en Maartje van de Wetering de vijfde winnaar van Maestro?

Het uur u is aangebroken voor Lucas Hamming en Monic Hendrickxde, de twee finalisten van Maestro 2019. In een live-uitzending moeten zij ieder drie klassieke werken dirigeren, waarna het stemmen begint en bekend wordt wie de winnaar van deze vijfde editie is. Die verdient de gouden baton én een eervolle vermelding in de lijst met winnaars, waar tot nu toe cabaretière Lenette van Dongen (2012), gitarist Spike (2014), zangeres Leona Philippo (2016) en actrice Maartje van de Wetering (2017) op prijken.

Enorm leuke ervaring

Maartje van de Wetering won met 61 procent van de stemmen van actrice Hadewych Minis. In een interview met Visie vertelde Maartje dat ze een schietgebedje deed tijdens de zenuwslopende finale. “Meedoen aan Maestro vond ik zo ongelooflijk spannend, dat ik weleens vergat dat het vooral een enorm leuke ervaring is.”

Meer over