Death in Paradise en Taggart

Naast een nieuwe aflevering van Taggart zendt de KRO ook een gloednieuwe detective uit: Death in Paradise.

Detectiveliefhebbers worden vanavond op hun wenken bediend. De KRO zendt eerst een aflevering van de nieuwe misdaadserie Death in paradise uit; daarna volgt als extraatje een nieuwe Taggart.

Death in Paradise
Rechercheur Richard Poole (Ben Miller) moet aan de slag op een Caribisch eiland, maar hij was liever thuis gebleven. De beste man heeft een hekel aan zon, zee en zand. Poole is de hoofdpersoon van de nieuwe achtdelige serie Death in Paradise, waarvan de KRO deze maand een flink aantal afleveringen uitzendt.

Poole is een uitstekende detective met een scherp analytisch vermogen, maar ook een enorme lastpak voor zijn omgeving en collega’s. Vandaar dat de politie in Londen zijn kans grijpt om van hem af te komen door hem naar het Caribisch eilandje Saint-Marie te sturen. Daar moet hij de moord oplossen op een Britse politieman, die dood is aangetroffen in een van binnenuit afgesloten kamer.

Taggart
In de aflevering Blood sport is een onbekende man dood aangetroffen bij een snelwegviaduct. Wanneer een vrouw haar man als vermist opgeeft, wordt duidelijk dat het om dezelfde persoon gaat: de ­vermiste bokser Noel Cash.

Zijn lichaam is kort voor zijn overlijden vreselijk toegetakeld, mogelijk als gevolg van een vuistgevecht. Zonder dat zijn vrouw ervan op de hoogte was, leidde Noel een duister leven ­tussen gokkers, kooivechters en lapdancers.

Detective sergeant Jackie Reid vindt op internet een recent filmpje waarop Noel is te zien in een gevecht. Maar aan het einde ervan verlaat hij wel levend het pand. Wat is daarna met hem gebeurd? Om daarachter te komen, gaan Jackie Reid en inspecteur Ross undercover in een goktent. En dat is met name voor Ross een beproeving, want hij vecht nog altijd tegen een gokverslaving.

 

Taggart detective 21.30 l Ned. 2

Reageren